Αλέξανδρος Σουρμπάτης

Bartender

Ο Αλέξανδρος βρίσκεται στο χώρο της εστίασης από το 2002.
Έχοντας περάσει απ όλα τα πόστα ενός μπαρ, το 2005 βρίσκεται ο ίδιος πίσω από τη μπάρα και ξεκινά ως επαγγελματίας πλέον.
Από τότε έως σήμερα και πριν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, εργάστηκε στα Χανιά, στην Αθήνα, στην Κολωνία, έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από Λονδίνο, Φρανκφούρτη και τελικά κατέληξε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει κι εργάζεται τώρα.
Eγκατέλειψε τις σπουδές του στα μισά, για ν’ ακολουθήσει αυτό που τον είχε ήδη κερδίσει, το bartending. Υπήρξε σπουδαστής της Bar Academy, αρίστευσε στο τμήμα των Αποσταγμάτων της WSPC και το 2017 αποφοίτησε από το πιο ανεπτυγμένο πρόγραμμα αποσταγμάτων του κόσμου στη Νέα Υόρκη.
Διακρίθηκε σε πολλούς εθνικούς διαγωνισμούς σε Γερμανία και Ελλάδα. Το 2014, στο Havana Club Grand Prix, κατέκτησε την πρώτη θέση και εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κούβα, ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος μπαρμαν στην Ελλάδα για το Nikka Perfect Serve κατακτώντας παράλληλα την 3η θέση στον Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ρώμη.

Έχει ηγηθεί μερικών από τα πιο ιστορικά cocktail bar της Θεσσαλονίκης (La Doze, Vogatsikou 3, “Spinte” the whisky bar) καθώς και ως head bartender του Mary Pickford, στην ταράτσα του εστιατορίου Βαρούλκο με την ομάδα του Baba au Rum.

Ανέλαβε ως bar και beverage manager του Casablanca Social Club από την αρχή της λειτουργίας του στις αρχές Οκτώβρη του 2018 και από τον Δεκέμβρη του 2019 είναι ο brand ambassador της Giffard στην Ελλάδα, καθώς και όλων των ουίσκι του portfolio της εταιρείας Tsaknakis Premium Brands.

11:15 - 12:00 Ομιλία

Κυριακή 5ης Δεκεμβρίου

Ο γύρος του κόσμου μέσα από το ουίσκι - Whiskey tasting

Κυψέλη Roof Garden

21:00 Birthday Party

Κυριακή 5ης Δεκεμβρίου

"The A-Team" - Birthday Party: "20 Years Grappa Vino & Apertivo"

Grappa Vino & Aperitivo - O Αλέξανδρος Γκικόπουλος και o Αλέξανδρος Σουρμπατής θα βρίσκονται πίσω απο την μπάρα για τα 20ά γενέθλια του Grappa. Καλεσμένος για το dj set θα είναι ο Μikele Ps απο the Clumsies, Οdori, Τheory (ath).