Οινοποιείο ΟΙΝΩΨ

Η εταιρεία ΟΙΝΩΨ ιδρύθηκε στα τέλη του 2015 απο τον οινοποιό Νίκο Καράτζα στην περιοχή της Δράμας, στην Βόρεια Ελλάδα η οποία είναι γνωστή περιοχή παραγωγής οίνου απο τα αρχαία χρόνια (πόλη του Διονύσου).
Είναι ένα μοναδικό και καινοτόμο έργο στην Ελλάδα , οινοπαραγωγική χώρα διάσημη για την απίστευτη ποικιλομορφία της σε terroirs, μικροκλίματα και γηγενείς ποικιλίες. Στην ΟΙΝΩΨ δουλεύουμε αποκλειστικά με εγχώριες ελληνικές ποικιλίες, οι οποίες προέρχονται από παλιούς αμπελώνες εξαιρετικών terroirs και ποικίλων περιοχών. Παράγουμε κρασιά που παραμένουν πιστά στην ποικιλία και στον τόπο προέλευσης τους. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι μία μικρή επιτομή στις οινοπαραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, μια σύντομη διαδρομή στα ελληνικά κρασιά μέσα απο τη φιλοσοφία μας, όπως περιγράφεται παρακάτω από τον ιδρυτή/οινοπαραγωγό:

"Ο κύριος σκοπός μας είναι να παράγουμε υψηλής ποιότητας, αυθεντικά και εκλεπτυσμένα κρασιά, με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο.
Πέραν όλων των άλλων, έχουμε αφοσιωθεί στο να παράγουμε γευστικά κρασία τα οποία μπορεί κανείς να απολαμβάνει, προσφέροντας μια εμπειρία που προσθέτει αξία σε κάθε πολύτιμη στιγμή μας.."