Οινοποιείο Πατιστής

Οι αμπελώνες Πατιστή βρίσκονται στους νότιους πρόποδες του βουνού Πηλίου στην Αργαλαστή, πάνω σε μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος και είναι αφιερωμένοι, από το 1980 στην βιολογική καλλιέργεια των ντόπιων ποικιλιών.
Το μικρό αυτό αγρόκτημα παράγει σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας από αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης που βρίσκονται στην κορυφή καλά στραγγιζόμενων, σχιστολιθικών εδαφών.
Στους Αμπελώνες Πατιστή ο σεβασμός για το σταφύλι είναι το πρώτο μας μέλημα. Το terroir ηγείται, ενώ η οινοποίηση καταλαμβάνει τον ρόλο του συνοδηγού. Τα κρασιά που παράγονται σε αυτό το μοναδικό μέρος χαρακτηρίζονται από ένα σπάνιο συνδυασμό σαφώς καθορισμένων γεύσεων και μεταξένιας υφής, έντονη συγκέντρωση χωρίς καμία αίσθηση κορεσμού και ικανότητας να αναπτύξουν μεγάλη πολυπλοκότητα με την πάροδο του χρόνου.
Ταυτόχρονα καλλιεργούνται με τiς ίδιες πρακτικές και ελαιώνες που ανήκουν στην οικογένεια και παράγουν ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής της τοπικής ποικιλίας Αμφίσσης .