Κτήμα ΔΥΟ ΥΨΗ

Ο Χρήστος Κόκκαλης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα και λάτρης του καλού κρασιού, φυτεύει το 1990 στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Ήλιδας, στην Ηλεία, έναν μικρό αμπελώνα με τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Syrah.
Οι οινολόγοι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, του Κτήματος Βιβλία Χώρα αναλαμβάνουν το 2014 το Κτήμα, με σκοπό τη συνέχιση της αμπελοκαλλιέργειας και την ανάδειξη του τόπου, μέσα από τυπικά κρασιά υψηλής ποιότητας.
Η ξεχωριστή τοπογραφία του Κτήματος αποτέλεσε την έμπνευση για το νέο του όνομα, Κτήμα Δύο Ύψη. Ένα «κυματιστό» αμπελοτόπι, με διαφορετικές υψομετρικές και εδάφη ασβεστολιθικά, αμμοαργιλώδη, με ιδιαίτερα έντονη παρουσία κοχυλιών, που μαρτυρούν τη γέννηση της περιοχής από τη θάλασσα, εκατομμύρια χρόνια πριν.
Σήμερα, το Κτήμα Δύο Ύψη αποτελείται από έναν βιολογικό αμπελώνα 120 στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνται οι ποικιλίες Κυδωνίτσα, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο, Syrah, Μαυροδάφνη, Malbec και Βερτζαμί και από έναν παραδοσιακό ελαιώνα φυτεμένο με την ποικιλία Κορωνέικη. Στο Κτήμα παράγονται οι οίνοι Dialogos Λευκός και Ερυθρός και η εμβληματική ετικέτα Trilogia, ως φόρος τιμής στον εμπνευστή της, Χρήστο Κόκκαλη. Επίσης, από τον ελαιώνα, παράγεται ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που φέρει το
όνομα του Κτήματος.